« terug naar vorige pagina

Geschiedenis Medisch Centrum Rembrandt van Rijn

In het jaar 2000 stond de huisartsengroep Meppel voor een grote uitdaging. De huisartsen in die tijd werkten nog als “klassieke huisartsen” met hun praktijk aan huis. De huisartsen hadden het erg druk en konden hun zorgtaken niet meer aan. Niet alleen doordat de praktijken erg veel patiënten op naam ingeschreven hadden, maar ook doordat de huisartsen toen al steeds meer zorgtaken toebedeeld kregen. Het moest anders….

In januari 2001 vestigden het huisartsenechtpaar, Remco Rijntjes en Gerda Kleefstra, zich in Meppel. Zij startten een geheel nieuwe huisartsenpraktijk. Samen met enkele andere huisartsen werkten zij aan een geheel nieuw concept, namelijk een medisch centrum waarin huisartsen veel beter met elkaar kunnen samenwerken om zo te voldoen aan de toegenomen zorg zwaarte.

In de zomer van 2005 opende het Medisch Centrum Rembrandt van Rijn haar deuren. Een nog steeds modern medisch centrum gesitueerd in het hart van de wijk Koedijkslanden. Op loop en fietsafstand van de wijk Berggierslanden en het Centrum van Meppel. De huisartsen werken er nauw samen met de apotheek, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog en de verschillende thuiszorginstellingen werkzaam in deze wijken. Gezamenlijk leveren we hoogkwalitatieve en persoonlijke zorg, hebben wij aandacht voor het individu en zijn of haar gezin en volgen wij innovatieve ontwikkelingen in de zorg op de voet.

Daarnaast worden er in ons centrum assistentes, praktijkondersteuners en ook huisartsen opgeleid , omdat wij vinden dat goede zorg moet blijven voort bestaan.

In het jaar 2020 vond huisarts Johan Geerts, geboren en getogen in Meppel, na jaren gestudeerd en gewerkt te hebben in Rotterdam, zijn weg terug naar Meppel en vestigde zich in ons centrum. In datzelfde jaar keerde ook huisarts Jan-Pieter Boorsma terug naar Meppel. Hij heeft het eerste jaar van zijn opleiding tot huisarts gevolgd in ons centrum. Voor velen dus geen onbekende.
Gezamenlijk staan wij voor kleinschalig, continue, hoogkwalitatieve en laagdrempelige zorg. Iedere burger ingeschreven in de gemeente Meppel is bij ons welkom.